ACTUEEL

Ruwaard geeft patiënten nul op rekest

Ondanks aandringen van Hartpatiënten Nederland maakt het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse zijn interne rapport over de cardiologieafdeling de komende maanden nog niet openbaar. Dat meldde een woordvoerder van het ziekenhuis vrijdag. Donderdag eiste de stichting "complete openheid" van het ziekenhuis om het vertrouwen te herstellen.

"We willen zorgvuldig zijn en het pas verspreiden als we het complete dossier hebben afgerond. Dan is de context helderder. We willen voorkomen dat er harde conclusies worden getrokken voordat we zelf een goed beeld hebben", aldus de zegsvrouw. Volgens haar staan er in het voorlopige rapport een hoop vragen en mogelijke aannames. "Die moeten niet uit verband worden getrokken en als juist worden gezien."

Gesprek

Binnenkort gaat een onafhankelijke commissie alle misstanden onderzoeken. Het ziekenhuis denkt dat dat ongeveer 5 maanden duurt. "Daarna kunnen we eerst de nabestaanden informeren en vervolgens alles in één keer openbaar maken." Wel heeft het ziekenhuis de stichting uitgenodigd voor een gesprek. "Daarin kunnen we meningen uitwisselen en onjuistheden rechtzetten." Hartpatiënten Nederland heeft laten weten hier graag op in te gaan. De ontmoeting zal waarschijnlijk eind volgende week plaatsvinden.

Sterftecijfer

Het Ruwaard van Putten kwam vorige maand in opspraak door een abnormaal hoog sterftecijfer op de afdeling cardiologie, wat mogelijk komt door fouten van cardiologen. De afdeling sloot kort daarna op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 december 2012

Dit pakt het Ruwaard toch allemaal heel professioneel op. Waarom niet eerder, dan waren er minder mensen gestorven?

Top