ACTUEEL

Steeds meer kinderen krijgen anti-psychotica

Het aantal kinderen dat anti-psychotica slikt neemt snel toe. Dat meldt RTL Nieuws. In vijf jaar tijd is het aantal voorschriften gestegen van 13.000 naar 16.000.

De oorzaak van de stijging is nog niet duidelijk. Kinderpsychiater Dijkshoorn denkt niet dat kinderen steeds gekker worden, maar wel wordt volgens hem de maatschappij steeds complexer. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen noemt de situatie ‘zorgelijk’.

Risico's

Farmaco-epidemioloog Heerdink zei bij RTL dat er schadelijke effecten zijn. "Kinderen worden er dik van en kunnen daardoor diabetes ontwikkelen." Ook is het mogelijk dat kinderen hersenschade ontwikkelen. 

11 Reacties

om een reactie achter te laten

van der V.

10 december 2012

Zelfs over de rug van kinderen probeert de farmaceutische industrie nog een paar euro's te verdienen. En anders 'verzinnen' ze wel een aandoening om er een medicijn bij te slijten. Het is van de idiote dat kinderen vandaag de dag voor niets met medicijnen worden volgepropt.
Alles voor de winst in deze 'complexe maatschappij'.
Je vraagt je af wie er nou gekker worden, de medicijn industrie of de kinderen.

Anoniem

10 december 2012

Er kunnen meer oorzaken zijn een teveel aan ijzer daar wordt doorgaans niet naar gekeken aan bloed aftappen wordt waarschijnlijk niet te veel aanverdiend.

Asheme

10 december 2012

Als je wilt weten waarom onze kinderen steeds gekker cq
geweldadiger worden kijk dan een naar de TV en de meest idiote films die daar worden vertoond, slaat nergens op,
toch ??/ doe daar eens wat aan dan zijn er zeker minder pillen nodig.

Dokelaar

10 december 2012

De Belgische professor Walter Vandereycken (KULeuven) klapte recent uit de school in de krant De Standaard en beweerde dat Belgische psychiaters kinderen met de diagnose ADHD steeds vaker antipsychotica voorschrijven "vanwege de toenemende kritiek op ADHD medicatie".

‘Na de kritiek op ADHD-medicatie zijn veel ADHD-diagnoses vervangen door bipolaire stoornis’, zegt professor psychiatrie Walter Vandereycken (KULeuven). ‘De jongste jaren zie je een enorme tendens om die diagnose ook bij jongeren en kinderen te stellen. Vaak gaat het om opvliegende kinderen met wisselvallige stemmingen die moeilijker handelbaar zijn. Voor die gedragsproblemen wordt naar antipsychotica gegrepen. Die zijn bedoeld om hallucinaties aan te pakken, maar worden hier gebruikt om stemmingspieken te onderdrukken.’

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=RR3MLFD2&word=adhd

Volgens recente onderzoeken kan ADHD medicatie hallucinaties en psychose veroorzaken bij kinderen. Mogelijk speelt daarom niet enkel de toenemende kritiek op ADHD medicatie een rol bij de toename in antipsychotica voorschriften, maar tevens de gevolgen van de behandeling met ADHD medicatie.

Ritalin kan hallucinaties veroorzaken
http://www.gezondheidsnet.nl/geest/nieuws/2981/ritalin-kan-hallucinaties-veroorzaken

Hallucinaties bij ADHD medicijnen niet ongebruikelijk
http://www.zielenknijper.nl/hallucinaties-bij-adhd-medicijnen-niet-ongebruikelijk.html

In een recente Britse herbestudering (meta-analyse) van bestaande psychiatrische onderzoeken kwam naar voren dat uit de onderzoeksgegevens bleek dat antipsychotica waarschijnlijk de hersenschade veroorzaakt die door de psychiatrie altijd is aangevoerd als bewijs dat schizofrenie een hersenziekte is. Dit betekent dat op dit moment valselijk zou worden voorgedaan alsof de hersenschade door een ziekte zou worden veroorzaakt terwijl de schade in werkelijkheid zeer waarschijnlijk door de antipsychotica behandeling wordt veroorzaakt.

http://www.psychminded.co.uk/news/news2010/july10/Anti-psychotics-likely-to-cause-brain-damage001.html

Het zijn duidelijke aanwijzingen dat er iets schort bij de motivatie waarmee deze middelen aan kinderen gegeven worden.

Anoniem

10 december 2012

Sowieso de programma's op tv zijn niet oké. Maar het ligt ook aan het karakter en de ouders, voordat de kinderen daar voorbeeld aan nemen. En niet alleen de kinderen, maar wat krijgen wij allemaal te eten. Daar zit ook troep in waardoor we ziek worden en bepaalde symptomen van krijgen.. De overheid maakt ons ziek !!

Stock

11 december 2012

Ik wil mijn privelage graag priveé hielt tot stand

Anoniem

11 december 2012

De "drugsbaronnen" hebben geen geweten ,daar de consequenties ,hun welbekend ,niet zijn te overzien.
de medicijnen : dikmakers en angsten op hogend.
zelf na 10 jaren "afgekicked" van anti-depressiva ,een hel!
Ben van mening dat anti-depressiva de depressie in stand houden .
De te dikke kinderen ,leveren weer een bijdrage aan volgende medicijnen: insuline .
Dit is een goed voorbeeld van het in satnd houden van een probleem....

van der leest

11 december 2012

Een kwalijke ontwikkeling, die 10 jaar geleden reeds is aangekondigd. Toen werd tijdens een Europese bijeenkomst in Brussel met een powerpoint presentatie aangekondigd dat er in Europa nog een hele markt zou worden aangeboord die gericht was op kinderen. In Amerika en Australie slikten toen al veel kinderen dergelijke medicijnen(drugs) en men ging zich nu richten op de Europese markt. Probleem was dat er in Europa geen openlijk reclame voor mag worden gemaakt. Ik heb die bijeenkomst toen bijgewoond als lid van Enusp en EPF en er een verslag over geschreven. Gezinnen met problemen met de kinderen dienen opvodkundig geholpen te worden. Maar niet door drugs aan die kinderen te geven.

Anoniem

11 december 2012

Kunnen we afspreken dat de volgende keer dat een "autoriteit" een verklaring of excuus de lucht in slingert dat de "complexitiet van de samenleving" als factor in brengt in de discussie, dat deze "autoriteit" dan per direct uit zijn functie ontheven wordt?

Wat een onzin. Misschien moet hij eens op zijn eigen sofa gaan liggen om op zoek te gaan naar zijn eigen beroepsdeformatie.

Er worden medicijnen in kinderen gepropt die daar niet horen. Het zal me een worst wezen hoe complex de samenleving is! Hoe haal je het in je hoofd.

SlQgnYEmRaL

27 december 2012

Is that relaly all there is to it because that'd be flabbergasting.

PAplGvclfWEHv

28 december 2012

tEUIQn <a href="http://lvqmfnwkhczm.com/">lvqmfnwkhczm</a>

Top