ACTUEEL

Tool voor inzicht kwaliteit prostaatkankerzorg

Patiënten kunnen voortaan eenvoudig de kwaliteit van prostaatkanker vergelijken. Daartoe hebben ProstaatKankerStichting.nl en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties samen een hulpmiddel ontwikkeld: de online Patiëntenwijzer Prostaatkanker.

Volgens beide organisaties heeft 94 procent van de ziekenhuizen aan de patiëntenwijzer meegewerkt. Ook MediQuest was bij de ontwikkeling ervan betrokken. De informatie maakt patiënten bewust van wat zij van de zorg mogen verwachten.

Minimumnormen

Zo is nu zichtbaar of patiënten in het ziekenhuis standaard de uroloog én de radiotherapeut spreken, indien zowel opereren als bestralen mogelijk zijn. Ook kan iemand die de diagnose prostaatkanker heeft gekregen, zien welke ziekenhuizen aandacht hebben voor de impact van de diagnose en behandelingen op het dagelijks leven en de eventuele behoefte aan psychosociale zorg. Ook is informatie opgenomen over de minimumnormen en in hoeverre ziekenhuizen daaraan voldoen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

12 december 2012

Goed initiatief, dit zouden meer patiëntenvereniging en moeten doen.

van Loon, NFK

12 december 2012

@Anoniem: Er zijn meerdere Patientenwijzers voor mensen geraakt door kanker:
http://www.nfk.nl/kanker_wat_doe_jij/Kies_jouw_ziekenhuis
En ook voor andere aandoeningen zijn er dergelijke instrumenten (Vaatkeurmerk, Smileys, KiesUwReumazorg, GGZ sterren etc..).

Top