ACTUEEL

Zilveren Kruis Achmea heeft beste website

Consumenten die zich online oriƫnteren op een nieuwe zorgverzekering, beoordelen de website van Zilveren Kruis Achmea het beste. Dat blijkt uit onderzoek van WUA.

WUA deed het onderzoek onder 500 respondenten die gedurende twee uur lang informatie zochten over een nieuwe zorgverzekering. In totaal oordeelden de respondenten 2704 keer over 114 verschillende websites.

Beoordeling

De beoordeling van Zilveren Kruis Achmea was in de laatste meting van november wel iets minder gunstig dan een jaar eerder. Maar de verzekeraar blijft concurrenten CZ en VGZ toch nog nipt voor. Met name op het onderdeel ‘vertrouwen’ scoort de website van Zilveren Kruis goed. De online voorselectie van pakketten roept daarentegen gemengde reacties op. Het overzicht van de pakketten wordt ‘helder’ gevonden, de selectie zelf is ‘arbitrair’. Er wordt geen advies op maat verstrekt.

CZ en VGZ

CZ en VGZ kwamen vorig jaar niet in de top drie voor. Dat zij nu wel die positie innemen komt volgens WUA in belangrijke mate door het verlagen van de premie. WUA: “Wordt de premie van een zorgverzekeraar als onaantrekkelijk beoordeeld, dan is dit voor veel respondenten een reden om de betreffende website te verlaten.” Ook Menzis en Univé stegen om die reden op de ranglijst van beste websites.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top