ACTUEEL

Livestream promotie Dohmen: 'De E van E-health'

Zorginnovator Daan Dohmen promoveert vandaag op een innovatiemodel voor e-health. Zijn promotie, waarin hij zijn onderzoek over de implementatie van moderne technologie in de zorg thuis verdedigt, is live te volgen via Skipr. Vanaf 14.30 uur zal op deze pagina een livestream te zien zijn.

Dohmen innoveert al bijna tien jaar in de zorg. “Mijn gedrevenheid is ontstaan uit de missie om zoveel mogelijk ouderen zelfstandig en gelukkig thuis te laten blijven wonen”, zegt Dohmen. Na een bijbaan in het verzorgingshuis, ontdekte hij tijdens zijn studie aan de Universiteit Twente “de kracht van moderne technologie voor de ouderenzorg”. Na het afronden van zijn opleiding wist hij deze kracht te vertalen in zijn onderneming Focus Cura Zorginnovatie.

Ontwikkelingen oudernzorg

E-health wordt steeds belangrijker om zorg toegankelijk te houden, zegt Dohmen. “Mensen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen en gebruiken zorg in de buurt, in combinatie met de extra druk op de zorg door de vergrijzing en het toenemende aantal chronisch zieken. Zonder e-health loopt het vast.” Daarom besloot Dohmen de inzichten die hij in de afgelopen tien jaar had verworden systematisch gaan onderzoeken. Op die manier wilde hij bepalen hoe een implementatie aangepakt zou moeten worden om het de grootste kans van slagen geven. Dohmen: “De uitkomst van dit onderzoek wil ik met iedereen delen via de livestream op Skipr. Dit mede in het belang van dat de toekomstige zorg voor iedereen toegankelijk blijft.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Schalkwijk

14 december 2012

Zeer interessant verhaal! Ik vroeg mij af of het proefschrift ook ergens te lezen is, ik ben er zeer benieuwd naar.

Top