ACTUEEL

Delta gaat 12 miljoen bezuinigen

Delta Psychiatrisch Centrum in Rotterdam gaat de komende tijd 12 miljoen euro bezuinigen. De ingreep betekent een verlies van 176 arbeidsplaatsen.

In een bericht op de website laat de ggz-aanbieder weten dat de bezuiniging noodzakelijk is met het oog op een “financieel gezonde toekomst”. Van de bezuiniging wordt 9,5 miljoen in mindering gebracht op de personeelskosten en 2,5 miljoen op materiële kosten. Het totale bedrag komt neer op meer dan 10 procent van de totale jaaromzet.

Gedwongen ontslag

Delta sluit gedwongen ontslagen niet uit. Twee derde van de personele bezuinigingen zal gerealiseerd worden in het management, de staf en de ondersteunende diensten. Eén derde wordt opgebracht door aanpassingen in de directe zorg.

Fundament

De bezuinigingen hangen samen met de vele veranderingen in de ggz-sector, aldus Delta. De overheid heeft forse bezuinigingen in de ggz opgelegd en heeft ook voor de komende jaren diverse maatregelen aangekondigd om de kosten verder terug te dringen. Delta  heeft ervoor gekozen nu ingrijpend te bezuinigen om in de toekomst een goed financieel fundament te behouden. Daarmee blijft de goede hulpverlening aan cliënten, waar Delta om bekend staat, verzekerd.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top