ACTUEEL

Hilversum geeft bouwers zorgpark miljoenenkorting

De bouwers van het toekomstige zorgpark Monnikenberg in Hilversum krijgen als het aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum ligt een korting van 7,2 miljoen euro op de bouwleges. Dat meldt de Gooi- en Eemlander.

Het zorgpark is een gezamenlijk initiatief van Tergooiziekenhuizen en Merem Behandelcentra, waaronder de revalidatiecentra Heideheuvel en De Trappenberg vallen. Om de instellingen tegemoet te komen willen burgemeester en wethouders het legestarief voor de bouw van het zorgpark vanaf 2014 verlagen tot 0,7 procent van de bouwkosten, zo meldt de Gooi- en Eemlander. Het normale tarief in Hilversum is 3,4 procent.

Bouwkosten

De gemeente zou volgens het normale tarief voor het zorgpark zo’n negen miljoen euro incasseren, aldus de krant, op basis van de geschatte bouwkosten van 256 miljoen. Dat is volgens Hilversum meer dan drie keer zoveel als de kosten voor het beoordelen van alle Hilversumse bouwaanvragen per jaar. Omdat een gemeente volgens Hilversum geen winst mag maken op leges, is het verplicht het tarief aan te passen.

Onder druk

Volgens de Gooi- en Eemlander blijkt uit het voorstel aan de gemeenteraad blijkt dat Hilversum door Tergooiziekenhuizen en Merem Behandelcentra stevig onder druk is gezet om korting te geven. De haalbaarheid van het zorgpark zou in gevaar kunnen komen.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top