ACTUEEL

Tuchtcollege schorst psychiatrisch verpleegkundige

Een Vijfhuizense psychiatrisch verpleegkundige mag van het Centraal Tuchtcollege in Den Haag zijn beroep niet meer uitoefenen. Hij zou bij een psychiatrische patiënte 'grensoverschrijdend gedrag' hebben vertoond, zo meldt het Haarlems Dagblad.

De vrouw was na doorverwijzing van haar psychotherapeut in contact gekomen met de psychiatrisch verpleegkundige. De behandeling had vooral plaats op de slaapkamer van de vrouw waar ze deels ontkleed op het bed lag, aldus het Haarlems Dagblad. De verpleegkundige had de vrouw verteld dat hij ook masseur was en betastte het lichaam van de patiënte. Toen de moeder van de vrouw haar na een ruzie uit huis zette, trok ze enkele dagen bij de behandelaar in.

Ongepast

Eind 2010 verbrak de vrouw het contact met de verpleegkundige en klaagde hem aan voor seksueel misbruik. Het Centraal Tuchtcollege acht dat seksueel misbruik niet bewezen maar vindt wel dat de verpleegkundige zich in zijn functie volledig ongepast heeft gedragen en daarbij alle professionele normen schond. Tijdens de behandeling van zijn zaak kon de man zich helemaal niet in die beoordeling vinden. Het Tuchtcollege acht de kans op recidive daarom reëel. Het is mogelijk dat er ook nog een strafrechtelijke vervolging tegen de verpleegkundige wordt ingesteld. Daarover heeft het OM nog geen besluit genomen.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top