ACTUEEL

AMC haalt 100 miljoen op bij investeringsbank

Het AMC heeft een langjarige lening van 100 miljoen euro gekregen van de Europese Investeringsbank (EIB). Dat meldt het academische centrum in Amsterdam op de eigen website.

Het geld wordt ondermeer ingezet voor de bouw van een ultramodern operatiecomplex met een speciale infrastructuur voor minimaal-invasieve ingrepen. Daarnaast wordt het Europese geld gebruikt voor de ontwikkeling van faciliteiten voor de behandeling van chronisch zieke kinderen in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Ook bouwt het AMC een energievriendelijke warmtekrachtcentrale, waarmee de kritieke processen in het AMC van stroom worden voorzien.

Vertrouwen

Bestuursvoorzitter Marcel Levi is trots dat het AMC de eerste Nederlandse zorginstelling in lange tijd is, die gesteund wordt door de EIB. “Het laat zien dat de EIB vertrouwen heeft in onze toekomstplannen en financiële positie”, aldus Levi. “Het AMC ambieert een Europese toppositie op het gebied van hooggespecialiseerde en innovatieve gezondheidszorg, wetenschappelijk onderzoek en medisch onderwijs; wij hebben deze financiële ruggensteun nodig om die plannen te verwezenlijken.”

Advies

Het investeringsprogramma van het AMC wordt mede ondersteund door BNG, ING en Rabobank. Het AMC wordt hierbij geadviseerd door Montesquieu en Allen & Overy, de EIB werd geadviseerd door Loyens & Loeff.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 december 2012

Het AMC kan die Europese toppositie wel wensen, maar zijn wij bereid om die ambities te betalen. Prima, als het AMC internationale fondsen weet aan te trekken, maar ik vrees dat ik wel weet wie uiteindelijk de rekening krijgt.

de Jong

18 december 2012

Prima visie van Levi. Al dat kleinschalige gedoe van zorgondernemers moet ontmoedigd worden. De zorgindustrie is ontaard en moet terug naar een door de overheid gestuurde zorgverlening en de visie dat de patient client is geworden die maar roept en zorgondernemers bieden zorg op afroep via de verzekeraar en verdienen er vervolgens dik aan is een perverse uiting van winstbejag over de rug van de zieke medemens. Weg met het ZZP gedrag van speiclaisten. De PvdA zal de VVD op het punt van investeringsdrift door private ondernemers gelukkig inhalen en zal Schippers dwingen onder druk van de ontoelaatbaar gestegen koste het experiment van vrije markt direkt te stoppen op straffe van compleet toezicht vanuit Brussel waar men al druk bezig is de markteconomie aan banden te leggen in de lidstaten. Wetgeving die dat gaat verbieden zal effectief worden in het voorjaar van 2013. De privatisering gaat op Europees nivo totaal worden verboden en prive klinieken zullen komen onder Europese regelgeving.

Jaspers

18 december 2012

Reactie op #2,

De werkelijkheid is anders, Kijk naar het oogziekenhuis Rotterdam of mening ZBC. Die kunnen voor standaard procedures beduidend goedkoper en efficiënter werken dan academische Centra als het AMC en hebben geen lening nodig van 100 miljoen euro, voor o.a. "Ultramoderne MIS OK's" waarvan nog nooit bewezen is dat die doelmatiger zijn.

https://twitter.com/jejaspers

ZVaiKSmZMTV

24 december 2012

Winy Schalke zegt:Hallo Josephine,Ik had de stoompan bij een vedrniin gezien, het sap geproefd en was meteen enthousiast. Mijn eigen stoompan heb ik via internet bij een klein bedrijfje ergens in Drente gekocht. Hij werd keurig hier in Portugal thuis bezorgd en we hebben er al jaren plezier van. Ik kan het je aanraden!Groetjes, Winy[]

Top