ACTUEEL

Medewerkers ambulance uiten zorg in petitie

Ambulancemedewerkers bieden de werkgevers op 18 december een petitie aan waarin ze pleiten voor betere arbeidsomstandigheden. Volgens vakbond Abvakabo FNV hebben 1200 ambulancemedewerkers de petitie ondertekend.

De vakbond zegt zorgwekkende signalen te krijgen over de achteruitgang van de kwaliteit van het werk op de ambulance. Door de hoge werkdruk komt het voor dat een ambulances niet op tijd zijn om patiënten van het ene naar het andere ziekenhuis te vervoeren, aldus de bond. Ook moeten medewerkers vaak overwerken. Daarnaast zijn ze slecht te spreken over het experiment om ambulancemedewerkers alleen op een ambulancewagen of op een motor te laten rijden.

Nieuwe cao

Abvakabo FNV vindt dat er in de nieuwe cao afspraken gemaakt moeten om de hoge werkdruk te ge te gaan. Ook moet er wat gebeuren aan het volgens de bond groeiende tekort aan gekwalificeerd personeel.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 december 2012

Er staat geschreven dat Abvakabo FNV wat wil doen aan het groeiende tekort aan gekwalificeerd personeel. Op dit moment is er een opleiding die studenten opleidt voor o.a. ambulancezorg. Doordat, volgens mijn bronnen, de betrokken zorgsectoren niet willen meewerken aan stageplaatsen voor deze opleiding, ziet het er somber uit voor afstuderende studenten 'Bachelor Medische Hulpverlening'. Er wordt dus aan een kant gezegd: er is een tekort aan gekwalificeerd personeel, en aan de andere kant: we willen niet meewerken aan een (goede, medisch inhoudelijke, gespecificeerde) opleiding voor deze tak van zorg..

van harten

18 december 2012

de bachelor opgeleide personen hebben niet of nauwelijks ervaring met zorg, laat staan met acute zorg. (verpleeg afdeling en bijvoorbeeld spoedeisende hulp, klinische blik ontwikkelen). iets wat absoluut en pre is voor de ambulance zorg, dus ik begrijp volledig dat niemand zit te wachten op deze personen.

Top