ACTUEEL

Ontslag voor ‘onzorgvuldige’ SGL-directeur terecht

Bestuurder Guus de J. van de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) en Stichting Revalidatieartsenpraktijk (RAP) heeft “financieel ondoorzichtig en onzorgvuldig” gehandeld. Dat heeft de kantonrechter in Maastricht op 17 december vastgesteld.

Om deze reden mag de stichting RAP van de rechtbank Guus de  J. (60) als directeur ontslaan. Een vergelijkbaar verzoek van SGL werd eerder door de rechter niet ontvankelijk verklaard aangezien De J. na een eerdere reorganisatie formeel niet meer in dienst was van SGL, maar van de afgesplitste stichting RAP. De ontslagaanzegging in september volgde op onderzoek door accountantsbureau KPMG naar De J.’s optreden als bestuurder. In het rapport was sprake van fraude en zelfverrijking. Daarnaast doet ook de Fiod onderzoek naar mogelijke malversaties.

Onbetwist

De kantonrechter in Maastricht laat in het midden of er daadwerkelijk sprake is geweest van fraude en zelfverrijking. Wel toont het rapport volgens de rechter “onbetwist” aan dat De J.’s handelen “als financieel ondoorzichtig en onzorgvuldig gekenmerkt moet worden”. De J. heeft volgens de rechter “niet gehandeld zoals van een bestuurder verwacht had mogen worden”. “Een bestuurder dient daarbij integer en toetsbaar te handelen, waarbij het belang van de organisatie altijd voorop dient te staan”, aldus de rechter. Daarin is De J. volgens de rechter tekort geschoten.

Geen vergoeding

Gezien deze omstandigheden acht de kantonrechter een ontbindingsvergoeding niet op zijn plaats. Het strafrechtelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie naar verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte loopt nog door.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 december 2012

De enige juiste uitspraak van de kantonrechter.

Anoniem

20 december 2012

Eindelijk gerechtigheid .

Anoniem

23 december 2012

Gerechtigheid. Zou wat zijn geweest als deze boef nog geld zou meekrijgen. Zou een vrijbrief zijn voor alle andere bestuurders om wat aan te rotzooien en vervolgens lekker miljoenen te vangen. Uitstekende rechtspraak.

Top