ACTUEEL

Norovirus sterk in opmars

Naar schatting bijna 900.000 mensen hebben aan het begin van deze winter in Groot-Brittannië het mogelijk pijnlijke norovirus opgelopen. Het officiële Britse Agentschap voor de Bescherming van de Gezondheid (HPA) spreekt van een enorme toename, meldde The Daily Telegraph dinsdag.

Aan het begin van dit winterseizoen zijn er voorzover nu is geregistreerd 83 procent meer gevallen gesignaleerd dan een jaar geleden.

Onderzoek

De autoriteiten constateerden met behulp van laboratoriumonderzoek 3036 gevallen, tegen 1669 een jaar geleden. Volgens de medische onderzoekers schuilen achter elk vastgesteld geval 288 mensen die er ook last van hebben of die het virus ongemerkt dragen. (ANP)

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

19 december 2012

Pijnlijk norovirus? Ik wist dat het diarree kon veroorzaken, maar dat het virus pijn deed was nog niet eerder bekend.

Bezorgd

19 december 2012

@anoniem Pijnlijk: lijkt me nogal logisch toch? Krampen en bijtende diarree en misselijk gevoel en het veelvuldig schoonmaken veroorzaken o.a. dit pijnlijke aspect. Niet vreemd toch?Begrijp uw opmerking daarom niet. Het gevolg van het virus veroorzaakt de pijn, niet het virus zelf.

Top