ACTUEEL

Wintels toezichthouder bij Zorgpartners Friesland

Wintels toezichthouder bij Zorgpartners Friesland

Marcel Wintels is de beoogde nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Zorgpartners Friesland. Per 1 december 2012 is hij als lid toegetreden tot de raad van toezicht. Per 1 april 2013 neemt hij de voorzittershamer over van de huidige voorzitter Cees Griffioen.

Wintels is voorzitter van het college  van bestuur van Fontys Hogescholen (in Brabant en Limburg). Daarnaast is hij bestuurder/toezichthouder van bestuursorganen en commissies met name op hbo-gebied, waaronder de landelijke HBO-raad. Hij is ook voorzitter van het  hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU).

Loopbaan

Marcel Wintels volgde economische en juridische opleidingen waaronder Fiscaal Recht aan de Katholieke Universiteit Brabant. Hij begon zijn loopbaan als belastingadviseur in het bedrijfsleven. In 1991 startte hij in combinatie met zijn partnerschap bij een accountantskantoor, het kenniscentrum Fiscount/Multicount. Na kort als interim-directeur aan de Hogeschool van Amsterdam verbonden te zijn geweest maakte hij in 2000 de overstap naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daar vervulde hij de functie van voorzitter van het college van bestuur. Per 1 juni 2008 werd Marcel Wintels benoemd als voorzitter van het college van bestuur van Fontys Hogescholen.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top