ACTUEEL

Martini koerst af op miljoenenwinst

Het Martini Ziekenhuis in Groningen koerst af op een winst van 8 tot 9 miljoen euro over 2012. Dat meldt het Dagblad van het Noorden naar aanleiding van de kersttoespraak van bestuursvoorzitter Hans Feenstra.

Het Martini trekt de laatste tijd patiënten weg bij andere ziekenhuizen in de omgeving, aldus het Dagblad van het Noorden. Vanwege afspraken met de zorgverzekeraars mag het ziekenhuis jaarlijks niet meer dan 3 procent groeien, net als alle andere ziekenhuizen. Die groeiruimte wordt volgens Feenstra optimaal benut. "Het is nog even afwachten of we er in december net overheen gaan of er binnen blijven", zo citeert de krant Feenstra. "Dat zou verschil maken want een overschrijding moeten we zelf ophoesten."

Meevaller

Het ziekenhuis boekte vorig jaar nog bijna 7 miljoen euro winst. Dit jaar draait het Martini naar verwachting 4 tot 5 miljoen euro winst op de zorg zelf. Daar komt zo'n 4 miljoen euro aan incidentele meevallers bij. De resultaten zijn een meevaller bij alle sombere financiële vooruitzichten in de ziekenhuissector.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

DGo

20 december 2012

Dat heeft Hans toch weer goed gedaan!

Anoniem

21 december 2012

En de financiele afdeling daar ook

Top