ACTUEEL

Bas Leerink nieuwe bestuursvoorzitter MST

Bas Leerink nieuwe bestuursvoorzitter MST

Bas Leerink wordt per 1 mei 2013 voorzitter raad van bestuur van Medisch Spectrum Twente (MST). Leerink treedt op 1 april 2013 al toe tot de raad van bestuur van het Twentse ziekenhuis. Leerink volgt Herre Kingma op die met pensioen gaat.

Sinds 2008 is Leerink bestuurslid van de raad van bestuur van zorgverzekeraar Menzis, waar hij sinds april 2012 verantwoordelijk voor strategie en ontwikkeling. Leerink is gepromoveerd in de Biochemie en zijn carrière begonnen als klinisch chemicus in Utrecht, Curaçao en Amsterdam. Aansluitend heeft hij zeven jaar als management consultant gewerkt bij McKinsey&Company. Hij heeft daarin brede ervaring opgedaan in de gezondheidszorg in binnen- en buitenland.

'Toekomst vast'

Belangrijkste ambitie van dr. Bas Leerink om de overstap naar Medisch Spectrum Twente te maken is het ‘toekomst vast’ maken van de organisatie en mensen. “De komende jaren zal de druk op de medisch specialistische zorg in termen van aantoonbare toegevoegde waarde voor de patiënt, sterk toenemen. Dat vraagt heel veel van de mensen in de ziekenhuisorganisatie en in zorgorganisaties in de regio. Samenwerking en concurrentie goed laten samengaan, leiding geven aan het proces van nieuwbouw, het blijvend winnen van het vertrouwen van de inwoners in Twente en de betalers van de zorg in de regio zijn daarbij mijn belangrijkste speerpunten,” aldus Leerink.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

ANH Jansen

19 december 2012

MST en ZGT gaan al fuseren. Maatschappen in Twente vormen regionale maatschappen. En nu gaat de bestuursvoorzitter van Menzis de opvolger worden van de Herre Kingma. MST en ZGT en de grootste verzekeraar gaan samen.

Samenwerking en concurrentie goed samen laten gaan is de opdracht die Bas Leerink zichzelf heeft gegeven.

Als verticale integratie is verboden door de Minister moet Tom Poes een list verzinnen en Bas Leerink is er mee gekomen.

Systeemmodel Zorgstelsel 2006 was op voorhand al een farce maar deze zet van Menzis bewijst dat nog maar eens.

Met de concentratie van zorg en selectieve contractering door de 4 (of meer) concurrerende zorgverzekeraars zit het wel snor; ook de dreiging van concurrentie is al concurrentie volgens de laatse inzichten van W vd Ven.

Nederland Polderland. Zo plat als een polder maar zijn kan. De rollodex blijft op volle toeren draaien; de Nomenklatura in dit land komt altijd goed terecht: als het maar blijft schuiven en je mee blijft praten met degenen die werkelijk aan de touwtjes trekken in dit land.

Wim van der Meeren

20 december 2012

Van harte Bas! Heel veel plezier bij het MST.
Zal wel ff wennen zijn, want het is anders bestuen dan bij een zorgverzekeraar.

sloot

20 december 2012

Ook van harte Bas,

Echter het eufemisme, het andere besturen en de andere kant van de tafel, van Wim, neem het mee

Lucien Engelen

20 december 2012

Van Harte Bas. mooie stap zowel voor MST als voor jezelf. Mooie uitdaging beide werelden te verbinden. Ook prima kans om het netwerk in Oost NL verder te versterken; je hebt het nr ;-) Gr Lucien

Boudewijn Dessing

20 december 2012

Beste Bas,
Van harte proficiat met deze stap ; het MST is een zeer respectabel ziekehuis met uitdagende vraagstukken voor de komende jaren ; alle vertrouwen dat je daar goed sturing aan zult weten te geven ; je verzekeraars achtergrond is daarbij prima te gebruiken ; kortom een uitstekende keus van de RvT.
Veel succes
Boudewijn Dessing

van den Oever

20 december 2012

Mooie stap, Bas, van harte.
Wel een verlies voor het zorgverzekeraarsdom !
Succes en Gr. Jeroen

Top