ACTUEEL

Laurentius versterkt raad van bestuur tijdelijk

Om de kwaliteit en veiligheid van de zorg een impuls te geven treedt Rob Schipper toe tot de raad van bestuur van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Schipper zal deze rol de komende twee jaar parttime vervullen.

Met de benoeming van Schipper bestaat de raad van bestuur van het Laurentius voorlopig uit twee leden. Naast Schipper is dit voorzitter Jack Thiadens. Schipper zal zich voornamelijk gaan bezig houden met het kwaliteit- en veiligheidsbeleid, het verder uitlijnen van het medisch profiel, de ontwikkeling van de zorgpaden en het daarbij behorend capaciteitsmanagement, alsmede de ICT.

Advies

Rob Schipper was bijna een kwart eeuw longarts in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Vanaf 2003 maakte hij zes jaar deel uit van de raad van bestuur van het Catharina. De afgelopen twee jaar werkte Schipper als consultant op het gebied van interim-management en bestuur in de zorg en trad hij op als adviseur rond thema; s als kwaliteit en veiligheid en het functioneren van organisatie-onderdelen en individuele medisch specialisten daarin.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top