ACTUEEL

Kentalis en Philadelphia slaan handen ineen

Koninklijke Kentalis en Philadelphia Zorg gaan nauwer samenwerken bij de zorg voor volwassenen die zowel verstandelijk beperkt als doof of slechthorend zijn. Beide organisaties koppelen hun kennis en ervaring om zo beter aan te sluiten bij de specifieke behoeften van deze cliënten.

Tot nu toe konden “uitbehandelde” cliënten van Kentalis, dat zich specifiek richt op doven en slechthorenden, moeilijk een plek in een andere zorginstelling vinden vanwege hun specifieke communicatiebehoeften. Uit noodzaak bleven ze vaak bij Kentalis. Hiermee werd echter niet voorzien in optimale zorg of begeleiding.

Doorstromen

Door de samenwerking tussen Kentalis en Philadelphia kunnen zij nu doorstromen naar een geschikte voorziening. De focus van Philadelphia ligt juist op het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking op het gebied van wonen, leren, werken, dagbesteding en vrije tijd.

Opleiden

Om tegemoet te komen aan de specifieke communicatieve behoeften van doven en slechthorenden, gaan Kentalis en Philadelphia elkaars medewerkers wederzijds opleiden en bijscholen. Verder zullen de instellingen op het gebied van intake en plaatsing namens elkaar als gesprekspartner optreden in de eigen externe netwerken. Ook worden de methodieken op elkaar afgestemd en starten Kentalis en Philadelphia gezamenlijk onderzoek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top