ACTUEEL

Philips en Maartenskliniek tekenen overeenkomst

Philips heeft met de Sint Maartenskliniek een tienjarige dienstverleningsovereenkomst aangekondigd voor de levering van radiologische en beeldversterkende apparatuur.

Vast bedrag

Het gaat om een voor Nederland uniek technologiecontract, waarbij het ziekenhuis gedurende de gehele looptijd tegen een vast bedrag per maand de beschikking krijgt over geavanceerde medische systemen. Medische systemen worden meestal door ziekenhuizen aangekocht. Philips en de Sint Maartenskliniek werkten samen een voor Nederland uniek dienstverleningsmodel uit, dat gebaseerd is op het beschikbaar stellen van technologie in plaats van deze aan te schaffen.

Onderhoud

Philips gaat de beeldvormende apparatuur voor de afdeling radiologie en de operatiekamers van het gespecialiseerde ziekenhuis leveren. Het gaat om MRI- en CT-scanners, mobiele en vaste röntgensystemen en echografieapparatuur. In de overeenkomst zijn bovendien kaders opgenomen om de specificaties van de systemen aan te passen naar toekomstige ontwikkelingen. Ook het onderhoud van de te leveren apparatuur maakt deel uit van de overeenkomst. Bovendien wordt voorzien in gebruikerstrainingen en in verdere uitbreiding van het kennisniveau van de technici van het ziekenhuis. Hierdoor wordt het onderhoud geoptimaliseerd en kan een grotere continuïteit van zorg worden geboden. In het voorjaar van 2013 zullen de eerste nieuwe systemen worden geïnstalleerd

Gunstige voorwaarden

“Met deze afspraken zijn we niet alleen verzekerd van de modernste systemen voor onze patiënten, maar we hebben dit ook onder gunstige voorwaarden kunnen afsluiten. Het levert ons zowel de hoogste kwaliteit op voor patiënten als een belangrijke kostenbesparing en financiële zekerheid”, aldus Prof. dr. Marinus de Kleuver, directeur Orthopedie van de Sint Maartenskliniek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top