ACTUEEL

'Bestuurder IKZ wordt ontslagen'

Directeur Janny van den Eijnden van het Integraal Kankercentrum Zuid in Eindhoven wordt vrijdagochtend ,,zeer waarschijnlijk’’ ontslagen door de raad van toezicht. Dat hebben haar advocaat en de advocaat die optreedt namens het personeel donderdag laten weten.

"Mevrouw Van den Eijnden kan zich niet vinden in het ontslag en zal zich er met hand en tand tegen verzetten. Als ze daadwerkelijk wordt ontslagen, volgen er procedures", aldus haar advocaat Desirée Witberg. De advocaat kan verder niets over de kwestie zeggen, omdat haar cliënt volgens haar een spreekverbod heeft gekregen van de raad van toezicht.

Fusieplannen

Woensdag heeft het personeel het vertrouwen opgezegd in de raad van toezicht, omdat die naar hun mening de fusieplannen met het landelijk kankercentrum (IKNL) veel te gehaast wil doorvoeren. "Ik heb de raad van toezicht tot 18.00 uur de tijd gegeven om op te stappen. Gebeurt dat niet, dan spannen we een kort geding aan", zegt advocaat Ben Arends. Het personeel heeft eerder al laten weten niet tegen een fusie te zijn, maar wel tegen een "gehaaste en onzorgvuldige" fusie.

De advocaat van de voorzitter van de raad van toezicht, Wobine Buijs, tevens burgemeester van Oss, was niet bereikbaar voor commentaar. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top