ACTUEEL

‘Gemeenten marchanderen met geld wijkverpleging’

Beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) is bezorgd over de toekomst van de wijkverpleegkundige. Van de 10 miljoen euro die de gemeenten de komende twee jaar te besteden hebben verdwijnt maar liefst de helft in andere projecten, constateert V&VN op basis van een eigen enquête.

“Wij zien dat ondanks bewezen succes, in zorg en in besparing, veel Zichtbare Schakel-projecten nu worden stopgezet”, reageert Henk Rosendal, voorzitter V&VN Eerstelijnsverpleegkundigen. “En dat gemeenten het geld dat bestemd is voor de wijkverpleegkundige, aan andere zaken uitgeven. Terwijl volgens het recente Regeerakkoord juist geïnvesteerd moet worden in de wijkverpleging.”

Zorgen

Wat de gemeenten doen met de voor de wijkverpleging bestemde 10 miljoen per jaar is volgens V&VN niet helemaal duidelijk. Een deel zet de middelen in voor andere projecten in de wijk, een ander deel verdwijnt elders in de begroting. V&VN maakt zich grote zorgen om deze handelwijze en roept gemeenten op de Zichtbare Schakel-projecten alsnog te continueren.

Geoormerkt

Het ministerie van Volksgezondheid zegt de signalen van V&VN te herkennen. Volgens het ministerie zijn de gelden voor de wijkzuster geoormerkt en kunnen gemeenten ze om die reden ook niet voor andere doeleinden inzetten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top