ACTUEEL

Zoetermeer eist zelfstandig basisziekenhuis

Zoetermeer eist zelfstandig basisziekenhuis

De fracties uit de gemeenteraad van Zoetermeer spreken zich unaniem uit voor behoud van het LangeLand als zelfstandig ziekenhuis. De raad vindt dat Zoetermeer als derde stad van Zuid-Holland recht heeft op een zelfstandig basisziekenhuis.

“Het kan niet zo zijn dat onze 123.000 inwoners als ze gewond zijn naar een spoedeisende hulp in Den Haag moeten”, aldus de raadsfracties in een gezamenlijk schrijven. De raadsfracties willen ook dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst van het noodlijdende LangeLand Ziekenhuis. “Er circuleren meerdere verbeterplannen, waaronder een concreet plan van zorgondernemer Loek Winter”, stellen de fracties.

Agenderen

In de brief onderstrepen de raadsfracties dat de gemeente Zoetermeer zelf geen financiële rol van betekenis kan spelen. De gemeenteraad roept daarom het ziekenhuis, de zorgverzekeraars en de banken op zich in te spannen om op korte termijn die afspraken te maken die in het belang zijn van de bewoners en van de mensen die in het ziekenhuis werken. Ook gaan de raadsfracties hun partijgenoten in de Tweede Kamer vragen het onderwerp te agenderen in de Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top