ACTUEEL

Pathologen wijzen naar ex-neuroloog

Pathologen van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede zeggen dat ze geen organen zonder toestemming hebben verwijderd van patiënten die onder behandeling waren van neuroloog Jansen Steur. Dit meldt RTV Oost.

Tegenover RTV Oost stelt advocaat Rob Oude Breuil dat eventuele fouten zijn toe te schrijven aan de omstreden oud-neuroloog Jansen Steur. Medio december kwam naar buiten dat de ex-neuroloog mogelijk ook illegaal autopsie heeft gepleegd. De nieuwe verdenking is het sluitstuk van een waslijst van verdenkingen zoals het stellen van foute diagnoses, het valselijk voorschrijven van medicijnen, het stelen van receptenblokken van een collega en van zichzelf valselijk verdovende middelen voorschrijven.

Indruk

Na de media-aandacht voor de mogelijk zonder toestemming uitgevoerde autopsie hebben de pathologen een advocaat in de arm genomen, omdat het beeld kan zijn ontstaan dat zonder toestemming van nabestaanden organen zijn verwijderd. Oude Breuil zegt dat organen van overledenen alleen worden verwijderd als de behandelend arts daarvoor opdracht geeft. De arts mag zo'n opdracht alleen geven na toestemming van nabestaanden van de overleden persoon.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top