ACTUEEL

'Duits wet op zorgverlof flopt'

De Duitse wet op zorgverlof die begin 2012 werd doorgevoerd, heeft nog weinig zoden aan de dijk gezet. Minder dan 200 mensen hebben gebruikgemaakt van de door minister Kristina Schröder voor Familiezaken ingevoerde regeling.

Mantelzorg

De bewindsvrouw wilde met de wet de mogelijkheid scheppen “werk en zorg voor een familielid beter met elkaar te combineren”. Werknemers konden voor een periode van maximaal 2 jaar tot 15 uur per week verlof krijgen om een familielid thuis te verzorgen. Mensen krijgen daarbij een voorschot op hun loon. Als ze weer voltijd aan het werk gaan, worden de voorschotten verrekend.

Bedrijven

Ook bedrijven maken weinig tot geen gebruik van de regeling. In Duitsland worden volgens de krant Süddeutsche Zeitung 1,6 miljoen mensen door familie of thuiszorgdiensten verpleegd. De meeste bedrijven ondersteunen werknemers die mantelzorg verlenen zelf, zonder steun van de overheid.

Opstarttijd

Een woordvoerder van het ministerie benadrukt dat dergelijke regelingen altijd opstarttijd nodig hebben. Vakbonden en werkgeversorganisaties moeten hun steun er voor uitspreken zodat de verlofmogelijkheden ook regel worden. De Duitse vakfederatie DGB doet de wet echter af als “overcomplexe regeling”. De wet geeft mensen geen wettelijk recht op de regeling waardoor er geen sociale dwang achter zit. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

30 december 2012

Dit soort regelingen (ook de NL levensloopregeling) gaan geheel voorbij aan de bestaande arbeidsrelaties. Mensen hebben goed door wat hun baas vindt van het gebruik van een dergelijke regeling en ook welke middelen de baas heeft om zijn ongenoegen in daden om te zetten. Deze maatregelen passen niet meer in deze tijd. Het zou beter zijn als de overheid drempels wegneemt om (in principe permanent) part-time te gaan werken. Werknemer en werkgever kunnen zich op de nieuwe situatie instellen, en na afloop kunnen beiden zich bezinnen op het herstel van de oude situatie.

Top