ACTUEEL

Planetree slaat vleugels uit naar Vlaanderen

De Stichting Planetree Nederland slaat de vleugels uit naar Vlaanderen. Planetree Nederland heeft een samenwerkingsovereenkomst met het Algemeen Ziekenhuis Turnhout gesloten. Het AZ Turnhout is daarmee het eerste Belgische ziekenhuis dat zich formeel verbindt aan het planetree-concept.

Het Belgische ziekenhuis denkt door aansluiting bij het Planetree Netwerk zijn ambities op het gebied van mensgerichte zorg verder te kunnen versterken. Dit betekent dat aandacht voor de patiënt, waardigheid, regie en welzijn op één lijn staan met het bieden van hoogwaardige medische zorg.“AZ Turnhout kiest ervoor om patiëntgerichte zorg in al zijn aspecten te versterken. Om vanuit deze wens over te gaan tot het effectief “doen”, gaan we in zee met Planetree,” zegt algemeen directeur Hans Ramaekers.

Groei

Planetree is zowel een innovatief zorgmodel als een snelgroeiend internationaal netwerk van zorginstellingen. De groep instellingen die in Nederland en nu ook België samenwerkt met Planetree groeit in alle sectoren, van ziekenhuiszorg tot psychiatrie, en zowel intra- als extramuraal. In Nederland hebben inmiddels zo'n twintig instellingen het Planetree-label.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top