ACTUEEL

Astrid Coppens versterkt toezicht Zorgbalans

Astrid Coppens versterkt toezicht Zorgbalans

Astrid Coppens, geneeskundig manager in de militaire gezondheidszorg, is per 1 januari toegetreden tot de raad van toezicht & advies van Zorgbalans. Zij volgt Wiete Mesman op die na twee zittingstermijnen is afgetreden omdat zijn statutaire zittingstermijn was afgelopen.

Loopbaan Coppens

Coppens is sinds eind 2012 Commandant/Directeur van het Instituut Defensie Geneeskundige Opleidingen (IDGO) in Hilversum. Dit instituut leidt militaire artsen, militaire verpleegkundigen en overig geneeskundig personeel op voor het Ministerie van Defensie.

Coppens heeft sinds 1993 verschillende medische, management-, beleids- en bestuurlijke functies vervuld bij het Ministerie van Defensie. Zo was zij plaatsvervangend Commandant van het Militair Hospitaal in Utrecht, Senior Beleidsadviseur bij de Directie Militaire Gezondheidszorg en Hoofd Vliegmedische Dienst bij Koninklijke Marine.

Coppens brengt in de raad van toezicht & advies haar expertise in onder andere op het gebied van medisch-gerelateerde management en ICT, kwaliteitszorg en samenwerking in de keten. Lesha Witmer, voorzitter raad van toezicht & advies, zegt over Coppens: “Zij brengt nieuwe kennis en ervaring in ons team met name vanuit de ‘cure’hoek. Dit is naar ons idee uiterst belangrijk voor deze nieuwe fase voor Zorgbalans, de ketenzorg vraagstukken en alle veranderingen in ons werkveld”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top