ACTUEEL

'Actie nodig tegen dreigend tekort bedrijfsartsen'

GroenLinks wil opheldering van minister Edith Schippers van VWS over het dreigend tekort aan bedrijfsartsen. Volgens mediaberichten zouden er jaarlijks 100 tot 150 basisartsen de opleiding tot bedrijfsarts moeten volgen, maar in de praktijk zijn dat er maar 10 tot 20. De branchevereniging NVAB zegt dat er te weinig animo is voor het beroep.

Maatregelen

GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman wil weten welke maatregelen Schippers gaat nemen om het tekort tegen te gaan. In schriftelijke vragen aan de minister en haar collega Lodewijk Asscher van Sociale Zaken dringt ze aan op actie. "Er zijn veel te weinig bedrijfsartsen, terwijl dit kabinet de mond vol heeft van gezond werken en langer werken." Volgens Voortman komt de geringe belangstelling voor de specialisatie tot bedrijfsarts mede doordat die privaat betaald moet worden.

Tekort bedrijfsartsen

Het Kamerlid wil dat het kabinet met vakbonden en werknemers gaat praten over de problemen rond de bedrijfsartsen. Overigens heeft de SER (Sociaal-Economische Raad), waarin de sociale partners zijn vertegenwoordigd, vorige maand nog aandacht gevraagd voor het tekort aan bedrijfsartsen. Asscher beloofde toen snel met een reactie te komen op het SER-advies. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top