ACTUEEL

De Sionsberg behoudt klinische kindergeneeskunde

De klinische kindergeneeskunde in ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum blijft open. De afdeling is vanaf 7 januari van maandag 07.00 uur tot vrijdag 14.00 uur geopend. Hierdoor blijft mogelijk om acuut zieke kinderen te behandelen. ’s Nachts is er een kinderarts beschikbaar. Dat meldt het ziekenhuis.

Door de sluiting van de kinder/kraamafdeling op 17 december is het aantal kinderen dat De Sionsberg kan opnemen meer dan gehalveerd. Jaarlijks worden er in het Dokkumer ziekenhuis ongeveer 60 kinderen opgenomen met acute problemen waarvoor een chirurgische ingreep nodig is. Volgens het ziekenhuis verandert er weinig, omdat deze kinderen voor het overgrote deel doordeweeks worden opgenomen en behandeld.

Polikliniek kindergeneeskunde

De polikliniek kindergeneeskunde in Dokkum blijft gewoon open en de dagbehandelingen van bijvoorbeeld KNO-patiëntjes, of de urologische en chirurgische patiëntjes blijven aangeboden worden in Dokkum. Voor kinderen bij wie de verwachting is dat zij langer opgenomen moeten worden, zal in overleg worden gekozen voor opname in ziekenhuis Nij Smellinghe of een ander ziekenhuis. Dat heeft De Sionsberg bekend gemaakt. Volgens het ziekenhuis gaat het in de praktijk jaarlijks om een beperkt aantal gevallen waarbij kinderen te maken hebben met complexe ziektebeelden.

Werkgelegenheid

Door de nieuwe vorm van klinische kindergeneeskunde kan een aantal kinderverpleegkundigen, die door de sluiting van hun afdeling op zoek moesten naar een andere baan, hun baan behouden. Voor in totaal zes FtE is er plek op deze nieuwe afdeling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top