ACTUEEL

Sionsberg tevreden over vuurdoop spoedpost

De Acute Diagnose en Opname Afdeling (ADOA) van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum heeft een belangrijke rol gespeeld bij de eerste opvang van de slachtoffers van de grote aanrijding in Raard. Volgens het ziekenhuis is de hulpverlening vlekkeloos verlopen.

Ook bewijst de gang van zaken volgens het ziekenhuis dat De Sionsberg dankzij de ADOA een belangrijke rol kan spelen in de acute zorgketen.

Slachtoffers

Tien slachtoffers van het ongeluk dat gebeurde rond de jaarwisseling liggen nog in het ziekenhuis, zo meldde de gemeente Dongeradeel, waar Raard deel van uitmaakt, woensdag. De slachtoffers liggen in verschillende ziekenhuizen. Een 59-jarige man uit Raard overleed dinsdag aan zijn verwondingen.

Inrijden

Bij het incident raakten zestien andere personen gewond: vijftien volwassenen en een 10-jarig kind. Het ongeluk gebeurde doordat een vrouw met haar auto inreed op een grote groep mensen die met de jaarwisseling op een weg langs de weilanden stond te kijken naar een nieuwjaarsvuur.

Eerste keer

Van de vijf gewonden werden er vijf opgevangen op de ADOA van het ziekenhuis. Het was de eerste keer dat de ADOA, die kort geleden in het kader van de herstructurering van het ziekenhuis is opgestart, te maken had met een grote calamiteit. In De Sionsberg zijnmet name de minder zwaar gewonden opgevangen, zodat andere ziekenhuizen zich konden richten op de zorg voor de zwaar gewonden. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top