ACTUEEL

Gebiedsverbod om bedreiging verpleegkundige

Midden in de nacht verscheen de 37-jarige weduwnaar Adrianus van E. uit Utrecht gewapend met twee messen en een vleesvork op de afdeling cardiologie van het UMC in Utrecht om verhaal te halen bij een verpleegkundige. De rechtbank Midden Nederland veroordeelde Van E. donderdag tot 200 uur werkstraf en 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens bedreiging. Ook legde de rechtbank een gebiedsverbod op

Afgelopen voorjaar stierf de echtgenote van de verdachte in het UMC aan een hartkwaal. Volgens Van E. heeft de verpleegkundige toen een ernstige medische fout gemaakt. Van E. diende een klacht in. Deze klacht werd afgewezen. De verpleegkundige had volgens het protocol gehandeld.

Overspannen

In reactie op deze afwijzing viel Van E. de verpleegkundige maandenlang lastig bij de uitgang van het ziekenhuis. In september wist de verdachte midden in de nacht met wapens het ziekenhuis binnen te komen. De verpleegkundige was op dat moment niet aan het werk. Deze zat overspannen thuis.

Van E. is verminderd toerekeningsvatbaar. Hij mag geen contact zoeken met medewerkers van het ziekenhuis en hij mag ook niet op de Uithof in Utrecht komen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top