ACTUEEL

Jeugdzorg kreeg signaal over mishandelde baby

De Tilburgse baby die vermoedelijk werd mishandeld en half december zwaargewond op de intensive care werd opgenomen, was vorig jaar al in beeld bij Bureau Jeugdzorg. Dat meldt het Brabants Dagblad.

In januari kwam over het meisje, toen een baby van een maand oud, een anonieme zorgmelding binnen, aldus het Brabants Dagblad. Vestigingsdirecteur Kees Swaanen van Bureau Jeugdzorg Tilburg zegt dat na twee maanden was geconstateerd dat er op dat moment geen aanleiding was om in te grijpen.

Zorgnetwerk

Volgens Swaanen was er op dat moment een dicht zorgnetwerk bij het gezin betrokken. Het consultatiebureau, maatschappelijk werk en de huisarts waren extra alert op signalen. "Helaas kwam het volgende signaal pas veertien december, toen het kwaad al geschied was", aldus Swaanen. Half december werd een dertien maanden oude baby door een familielid zwaargewond binnengebracht bij de huisartsenpost. Daar werd het meisje gereanimeerd. Het meisje ligt sindsdien op de intensive care.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Koppenol

5 januari 2013

Ze hadden dus eerder signalen. Wanneer leren ze het in Nederland? Geen gezag meer geven bij geboorte en in familierecht aan geestesgestoorden, begin daar eens mee.
Daarnaast kennen Jeugdzorgwerkers wel de kenmerken en hebben ze genoeg deskundigheid in huis? Mijn antwoord: NEE.
GGZ meldplicht invoeren a.u.b. En artikel gaan lezen inzake borderlinemoeders in blad Kind en Adolescent 2009...
Zie bpdcentral.com
zie rgardner.com
Die had de overlapping al jaren bekeken en gezien..
SCHANDE Nederland!
Leest u mee geachte 2e Kamer of nog niet wakker?

Top