ACTUEEL

Meer dan helft Twentse patiënten kiest voor EPD

Ruim 60 procent van de patiënten in Twente heeft toestemming gegeven voor uitwisseling medische gegevens. Dat meldt RTV Oost op basis van een inventarisatie van de huisartsen.

In Twente heeft vooralsnog slechts 1 procent van de patiënten ‘nee’ gezegd tegen inzage in het elektronisch patiëntendossier. Ondanks het landelijk gezien relatief hoge aantal deelnemers gaan de Twentse huisartsen zich inspannen om eventuele twijfelaars over de streep te trekken.

Controle

Vanaf 1 januari dit jaar moeten patiënten expliciet toestemming geven voor inzage in het elektronisch patiëntendossier. Van de patiënten die dit nog niet hebben gedaan, zijn de gegevens per 1 januari verwijderd uit het Landelijk Schakelpunt (LSP). Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) controleert of patiënten ook daadwerkelijk toestemming hebben gegeven.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Bas Leerink

4 januari 2013

Bravo. In Twente werd in 2005 ook al een van de eerste goed functionerende Waarneemdossiers in gebruik genomen, en zijn de meeste huisartsen dus ook al gewend aan collega's die in hun dossier meekijken. Als patient ben ik er blij mee. En als Menzis hebben wij dit al in 2004 en 2005 helpen mogelijk maken.
Hopelijk volgen andere regio's snel.

Anoniem

7 januari 2013

Helemaal onzin. Dit is copy/paste journalistiek. U heeft het filmpje niet eens bekeken. U heeft geen navraag gedaan. Slechts enkelen van de 320 Twentse huisartsen hebben dat percentage bereikt. Bijna de helft van de 320 Twentse huisartsen heeft niet eens een LSP-aansluiting heeft. Ruim 100.000 patiënten in Twente hebben nog géén opt-in keuze gemaakt.

Top