ACTUEEL

GGD en dnoDOEN onderzoeken meerwaarde fusie

De besturen van dnoDoen en GGD Hollands Noorden (GGD) willen onderzoeken of het meerwaarde heeft om nauwer samen te werken. Dit kan gaan om een koppeling van activiteiten, maar ook uit het samengaan van beide organisaties. Dat meldt de website Den Helder actueel.

De besturen onderzoeken meerwaarde van zowel strategische, inhoudelijke als van financiële aard. Ze wegen nadrukkelijk ook het cliëntperspectief en het publieke belang mee. Daarbij kijken ze ook welke vorm van samenwerking de meeste winst oplevert. De onderzoeksresultaten worden in het eerste kwartaal van 2013 verwacht.

Gemeentelijke verantwoordelijkheid

Als motieven om nadere samenwerking te onderzoeken noemen de organisaties de verantwoordelijkheid voor ondersteuning en begeleiding die gemeenten de komende jaren krijgen in het kader van maatschappelijke opvang en die voor de jeugdzorg. “Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de (regie)rol van de gemeenten”, melden de organisaties op Den Helder actueel.

DnoDoen en GGD Hollands Noorden voeren voornamelijk publieke taken uit voor gemeenten en hebben taken die in elkaars verlengde liggen. Beide organisaties hebben Noord-Holland Noord als werkgebied.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top