ACTUEEL

Omtzigt: IGZ sloot akkoord met neuroloog

Het heeft er alle schijn van dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg het op een akkoordje heeft gegooid met neuroloog Jansen Steur. Dat heeft CDA-Tweede Kamerlid Omtzigt gezegd in het Radio 1 Journaal.

Volgens Omtzigt heeft de inspectie met Jansen Steur afgesproken dat hij niet voor de tuchtrechter zou worden gebracht als hij zou beloven niet meer in Nederland aan de slag te gaan. "Het heeft er alle schijn van dat de Inspectie een overeenkomst heeft getekend: zolang jij maar niet in Nederland werkt, vinden wij alles best", zegt Omtzigt in het Radio 1 Journaal.

Geen ex-neurloog

Nederland staat er volgens Omtzigt "ontzettend gekleurd" op. Omtzigt zegt internationaal een verwijt te verwachten over deze kwestie. “De Nederlandse overheid staat erbij en kijkt ernaar”, zegt hij. Al in 2007 is er aangifte gedaan door heel veel ex-patiënten betoogt Omtzigt. En in 2009 heeft de minister in antwoord op Kamervragen gezegd de kwestie heel snel  te behandelen in een rechtzaak, maar deze wordt niet behandeld. De inspectie doet niks, dus er is geen tuchtrecht. Dus het probleem is: deze man is helemaal geen ex-neuroloog, hij is nog neuroloog want hij is nog steeds niet veroordeeld in Nederland. Nederland heeft volgens hem “consequent aan het buitenland gezegd ‘bij jullie kan hij wel werken’, terwijl wij consequent vinden dat hij in Nederland niet kan werken".

Het CDA wil een spoeddebat met minister Schippers van VWS over de zaak-Jansen Steur.

 

 

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Herzberg

9 januari 2013

Vriendjespolitiek?

Anoniem

9 januari 2013

Wie zegt dat corruptie alleen in de zuidelijke staten van europa voorkomt heeft 't gloeiend mis.Kijk eerst in eigen straatje hier kunnen ze eer ook wat van.

Anoniem

9 januari 2013

En de complimenten gaan naar Omtzigt. Dit is wat volksvertegenwoordigers in de oppositie moeten doen. Het is echter niet de gebruikelijke politieke mores en hij zal het weer moeilijk krijgen om bij de volgende verkiezingen hoog op de lijst te komen staan. Wat is dat toch jammer.

A Grotius

10 januari 2013

Hulde aan Omzigt
Moge er een klokkenluidersregeling komen om goed politici zoals hem te beschermen ,

Klassenjustitie in Nederland ????

Compleet misfunctionerende artsen :
-kunnen ongehinderd doorgaan
-worden niet veroordeeld,
-krijgen miljoenen mee,
-kunnen jaren door rommelen in Nl of daarbuiten

En hun getroffen patienten / slachtoffers
- Krijgen bij dood of levenslange invaliditeit maximaal 150.000 euro smartengeld ( NL kent belachelijk lage smartengelden mbt beschaafde landen ald Duitsland en Frankrijk)
- worden door IGZ , ZKH directies nauwelijks gehoord en serieus genomen

Welk kamerlid anders dan een eenzame strijder als Omzigt komt eens op voor de belangen van slachtoffers en pakt de verwende en vogelvrije kaste van disfunctionele artsen eens aan ???????

Janssen

10 januari 2013

De heer Omtzigt zou er goed aan doen zich te verdiepen in de materie en vervolgens een meer onderbouwde uitspraak moeten doen. Het verwoorden als op een akkoordje gooien is een misclassificatie van wat hier is gebeurd. Echter, getuige de reacties hiervoor scoren zijn opmerkingen goed. De afspraak is helder, uitschrijven uit het BIG betekent dat iemand niet meer als arts kan werken in Nederland. En misschien voor sommigen een verrassing maar de IGZ gaat niet over zorg in andere Europese landen. Een eventueel strafrechterlijke vervolging van de heer Jansen-Steur is geheel trecht maar valt buiten de verantwoordelijkheid van de IGZ. Waar is de nuance gebleven in dit soort discussies....?

Hoek

10 januari 2013

Waar is toch het gewraakte document? Als dit waar is dan verliest de IGZ wel erg veel geloofwaardigheid!

Top