ACTUEEL

PvdA wil onderzoek naar ’kwalijke kinderhealings’

PvdA-kamerlid Khadija Arib wil dat minister Ab Klink van VWS een onderzoek instelt naar kindergenezingsdiensten bij de Levensstroom Gemeente in Leiderdorp. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

‘Kinderen extra kwetsbaar’

Arib noemt de kinderhealings door pastor Jan Zijlstra 'heel kwalijk'. Arib vreest dat de bijeenkomsten kinderen valse hoop geven of dat ze worden weggehouden van de reguliere gezondheidszorg. Arib zegt in het Nederlands Dagblad: “Ook de genezingsdiensten voor volwassenen zouden niet mijn keuze zijn, maar volwassenen kunnen zelf beslissen. Minister Klink zei eerder daarover: wij gaan er niet over. Maar nu blijkt dat er ook kindergenezingsdiensten zijn en kinderen zijn extra kwetsbaar.”

Voor de voeten lopen

Pastor Zijlstra vind het geen probleem om aangesproken te worden wanneer er iets niet goed zou gaan. Maar hij wijst erop dat de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) in een brief heeft aangegeven dat de kerk op de juiste manier bezig is. Zijlstra: “Ik loop de medische wetenschap niet voor de voeten als zij ons ook niet voor de voeten lopen”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top