ACTUEEL

Ambulante ggz regio midden-Nederland wil fuseren

Ambulante ggz regio midden-Nederland wil fuseren

Ambulante Zorggroep Midden-Nederland (AZmn) en Riagg Amersfoort & Omstreken hebben fusieplannen. De bestuurders Ruud Coenen en Wim Vonk hebben op maandag 10 december een intentieverklaring getekend om tot een bestuurlijke fusie te komen.

De organisaties noemen 1 mei 2013 als streefdatum voor de bestuurlijke fusie. In de fase van bestuurlijke fusie blijven AZmn en Riagg Amersfoort & Omstreken als aparte organisaties functioneren onder één gezamenlijk bestuur en ondersteund door een gezamenlijke staf.

Fusie in twee stappen

Voor de volledige fusie geldt 1 januari 2015 als streefdatum. Als uitgangspunt hierbij geldt één organisatie en één rechtspersoon en één toezichthoudend orgaan. Echter, als onderdelen van deze fusieorganisatie blijven Riagg Amersfoort & Omstreken, Indigo Utrecht en NOAGG onder hun eigen merknaam hun diensten aanbieden.  

Zowel voor AZmn als het Riagg zien in deze samenwerking perspectief op zowel inhoudelijk, bedrijfsmatig als strategisch vlak. Met de fusie willen zij een stevigere basis leggen voor de continuïteit van zorgverlening van beide organisaties. Als aanleiding noemen zij onder meer “een tijd van toenemende concurrentie, bezuinigingen en stelselwijzigingen waardoor deze continuïteit een minder vanzelfsprekend begrip is geworden”.

Provincie Utrecht

AZmn is actief in de regio Midden-Westelijk Utrecht en biedt daar ambulante ggz onder de merknamen Indigo en NOAGG. Riagg Amersfoort & Omstreken is actief in het oostelijk deel van de provincie Utrecht als aanbieder van ambulante ggz. Gezamenlijk willen zij een stevige ambulante speler zijn in de provincie Utrecht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top