ACTUEEL

RIMO, RIBW H&M en Impuls gaan op in FIER groep

RIMO, RIBW H&M en Impuls gaan op in FIER groep

Stichting RIMO, RIBW Heuvelland en Maasvallei en Algemeen Opvangcentrum Impuls zijn per 1 januari 2013 gefuseerd. De naam van de nieuwe organisatie is FIER groep. Deze biedt diensten op het gebied van ggzz en maatschappelijke opvang in de regio Parkstad, Maastricht/Heuvelland en de Westelijke Mijnstreek.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit voorzitter Paul Schefman en Monique Heffels. Voorzitter van de raad van toezicht is Jan Haazen, oud gedeputeerde van de Provincie Limburg en ervaren toezichthouder bij diverse Limburgse organisaties.

Organisatie FIER groep

RIMO, RIBW en Impuls blijven als  zelfstandige werkmaatschappijen bestaan. De holding FIER groep is richtinggevend en faciliteert de werkmaatschappijen bij het uitvoeren van de werkzaamheden en het anticiperen op veranderingen. De FIER groep vertegenwoordigt een gezamenlijke omzet van circa 25 miljoen euro en heeft een personeelsbestand van ruim 300 fte.

Marktverhoudingen

Als aanleiding voor de fusie noemt FIER groep de snel toenemende complexiteit en de veranderingen in de sectoren waarin de organisaties werkzaam zijn. “De marktverhoudingen wijzigen, er treden belangrijke verschuivingen op in de financiering van zorg, kosteneffectiviteit wordt steeds belangrijker en de schaarste op de (zorg)arbeidsmarkt wordt een steeds grotere factor.  De fusie biedt de groep hierin een meer onderscheidende positie en een grotere slagvaardigheid” meldt de FIER groep.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top