ACTUEEL

MST laat publicaties Jansen Steur onderzoeken

Het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) gaat de publicaties laten onderzoeken waarbij de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur was betrokken. De aan de kliniek gelieerde Medical School Twente gaat dat onderzoek doen. Het ziekenhuis heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Toetsing

Mochten de uitkomsten van dit onderzoek daartoe aanleiding geven, dan gaan ze voor toetsing naar een externe instantie, meldt de kliniek.

Medische missers

Jansen Steur heeft jaren gewerkt bij Medisch Spectrum Twente, totdat hij er in 2003 werd ontslagen. De man wordt verdacht van ernstige medische missers en er loopt een omvangrijke strafzaak tegen de voormalig neuroloog. Inmiddels is duidelijk dat hij na zijn vertrek uit Nederland in enkele klinieken in Duitsland heeft gewerkt.

Kamervragen

Het CDA in de Tweede Kamer heeft donderdag Kamervragen gesteld over de zaak. Pieter Omtzigt, Hanke Bruins Sot en Michel Rog willen het wetenschappelijk werk van Jansen Steur laten onderzoeken. Ze achten het mogelijk dat de studies niet voldoen aan de standaarden en dat de conclusies misschien niet geldig zijn. Ook willen ze een overzicht van alle publicaties en al het medicijnonderzoek van Jansen Steur. Bovendien vragen ze zich af hoe het kan dat de arts nog in 2006 zeker drie wetenschappelijke artikelen wist te publiceren terwijl hij toen al 3 jaar op non-actief stond. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top