ACTUEEL

'Jansen Steur alsnog voor tuchtrechter'

Neuroloog Ernst Jansen Steur moet alsnog voor de tuchtrechter worden gesleept. Dat zei CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt zaterdag in het VPRO-radioprogramma Argos.

"Een tuchtzaak tegen Jansen Steur moet rond te krijgen zijn. Het gaat om meer dan 100 slachtoffers en families", aldus Omtzigt.

Deals

Het Kamerlid wil van minister van Volksgezondheid Edith Schippers weten hoeveel overeenkomsten de IGZ heeft gesloten waarbij artsen zich uitschreven uit het register en daardoor een tuchtklacht hebben ontlopen, zoals in het geval van Jansen Steur. Verder wil hij duidelijkheid over de inhoud van die deals en of er toezicht was op de gemaakte afspraken.

WOB

Omtzigt houdt er rekening mee dat het lastig wordt om achter het aantal 'deals' te komen. Hij probeert het zelf door Kamervragen te stellen, maar denkt dat het ook een goed idee is als journalisten het proberen te achterhalen door een beroep te doen op de Wet openbaarheid van bestuur. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jos Kaldenhoven

14 januari 2013

Zaak voor de tuchtrechter is zinloos en - m.i. - ook niet mogelijk. J.S. mag toch al niet meer werken als arts in Nederland (is niet ingeschreven in BIG-register). Kan dus ook niet tuchtrechtelijk worden aangesproken! Wel civiel- en strafrechtelijk, en dat moet dan ook heel snel gebeuren!

Top