ACTUEEL

Margreeth Smilde toezichthouder Hersenstichting

Margreeth Smilde toezichthouder Hersenstichting

Oud-CDA-politica Margreeth Smilde wordt lid van de raad van de toezicht van Hersenstichting Nederland. Zij volgt Ine van Hest op, die aan het eind van haar tweede benoemingstermijn is gekomen.

Smilde is met name aangetrokken om het patiëntenperspectief binnen de raad van toezicht te bewaken. Daarnaast wil Smilde bijzondere aandacht besteden aan de professionalisering van bestuur en toezicht. “Als zorgwoordvoerder heb ik me altijd sterk gemaakt voor professionalisering van bestuur en intern toezicht van zorgorganisaties”, aldus Smilde. “Alleen integer en professioneel bestuurde organisaties kunnen blijven rekenen op de steun van donateurs. Een organisatie die zoals de Hersenstichting afhankelijk is van de maatschappelijke betrokkenheid van donateurs, moet  bestuurlijk goed op orde zijn. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Kamerlid

Smilde (58) was ruim tien jaar Kamerlid voor het CDA. Zij was woordvoerster binnenlandse zaken, staats- en bestuursrecht en gezondheidszorg. In de laatste periode tot vorig jaar september was zij woordvoerster zorg en voorzitter cluster zorg en onderwijs. Ook was ze ondermeer blogger voor Skipr. Zij studeerde geschiedenis en staats- en bestuursrecht, beide in Groningen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top