ACTUEEL

VUmc verlengt samenwerking met ouderenzorg

Het VUmc in Amsterdam werkt ook de komende drie jaar samen met 19 zorginstellingen binnen het Universitair Netwerk Ouderenzorg (UNO-VUmc).

Met het UNO-VUmc willen de betrokken partijen wetenschappelijke kennis beter met de praktijk verbinden om daarmee de zorg voor ouderen te verbeteren. Aan de hand van vragen uit de praktijk worden pasklare onderzoeken gedaan, die uitmonden in specifieke zorgprogramma’s. De afgelopen jaren ging het hierbij ondermeer om de zorg voor mensen met een beroerte die blijvend in een verpleeghuis worden opgenomen, valangst bij mensen met een gebroken heup en een nieuwe benadering voor de combinatie van onbegrepen gedrag en pijn bij mensen met dementie.

Best practices

Het netwerk bestaat sinds 2006. Deelnemers zijn naast het VUmc onder anderen Cordaan, Osira-Amstelring en Zonnehuisgroep Amstelland. Binnen het UNO-VUmc wordt niet alleen onderzoek gedaan. Ook wordt er scholing gegeven aan verpleeghuismedewerkers.  Daarnaast probeert het netwerk de resultaten van onderzoek en praktijkervaring te combineren in "best practices" die direct toepasbaar zijn in de zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top