ACTUEEL

Nij Smellinghe richt geboortezorg opnieuw in

In het kader van gezinsgerichte zorg voert het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten vernieuwingen door in de geboortezorg. Ouders en hun pasgeboren baby worden daarbij zo min mogelijk van elkaar gescheiden, is het uitgangspunt.

Daartoe heeft het ziekenhuis onder meer couveusesuites gecreëerd. Het ziekenhuis is hiermee naar eigen zeggen de eerste in Noord Holland. Daarnaast maken gezinskamers, een weeënkamer en ‘thuismonitoring’ deel uit van de nieuwe ontwikkelingen in Nij Smellinghe.

Couveusesuites

De couveusesuites zijn bedoeld voor baby’s die na de geboorte extra zorg nodig hebben. Op een eigen huiselijk ingerichte kamer ligt de pasgeboren baby samen met de moeder. De artsen, verloskundigen en verpleging leveren hier de medische zorg aan moeder en kind. De vader kan blijven overnachten. “Voor ouders is het na de geboorte erg prettig om hun baby dichtbij te hebben. Bovendien is het belangrijk voor de emotionele hechting”, meldt het ziekenhuis.

Gezinskamer en weeënkamer

De gezinskamers zijn er voor moeders die na de bevalling zorg nodig hebben en hun gezonde baby. De weeënkamer is bedoeld voor zwangere vrouwen bij wie de bevalling nog niet helemaal doorzet. “Het is dan stressvol om steeds heen en weer naar het ziekenhuis te rijden. Zij kunnen met hun partner naar Drachten komen en in alle rust de bevalling op gang laten komen”aldus het ziekenhuis.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hoek

17 januari 2013

Nooit geweten dat Drachten in noord-holland ligt!
Leuke PR stunt, nu de ervaringsfeiten nog...

Top