ACTUEEL

GGD onderzoekt massale ziekte hoogleraren

De GGD in Amsterdam is een onderzoek begonnen naar massale ziekte onder hoogleraren na afloop van een diner op 8 januari. Dat liet een woordvoerster dinsdag weten.

De Universiteit van Amsterdam (UvA) hield op 8 januari een hooglerarendiner in Grand Hotel Krasnapolsky vanwege haar 381ste Dies Natalis (geboortedag). Ongeveer twee derde van de aanwezigen werd na afloop ziek, bevestigde een zegsman van de UvA een bericht in het universiteitsblad Folia.

Voedselvergiftiging

Er waren 350 gasten aanwezig, voornamelijk hoogleraren. Degenen die ziek werden, hadden vooral last van hun maag. De UvA vermoedt dat veel gasten een voedselvergiftiging hebben opgelopen. “We hebben iedereen gebeld om te vragen wat er aan de hand was”, aldus de woordvoerder. “We vinden het heel vervelend dat dit is gebeurd en hebben onze excuses aangeboden.”

De GGD voert het onderzoek uit samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Die neemt het eten onder de loep dat die avond werd geserveerd.

Voorafgaande aan het diner vond een receptie plaats in het Maagdenhuis in Amsterdam. Daar waren veel meer mensen aanwezig dan bij het diner. Van degenen die alleen op de receptie aanwezig waren, is niemand ziek geworden.

Voedselmonsters

Grand Hotel Krasnapolsky vindt de situatie voor alle betrokkenen ,,uitermate vervelend''. Het hotel heeft direct na de eerste melding maatregelen genomen en een gespecialiseerd bureau ingeschakeld voor de analyse van voedselmonsters, liet de onderneming dinsdag weten.

Behalve een onderzoek naar het voedsel is ook een hygiëneonderzoek naar onder meer wc’s, kranen en trapleuningen verricht. Ook wordt gekeken naar locaties waar de gasten eerder die dag verbleven, aldus Krasnapolsky. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top