Vastgoed

Platform wil vastgoedbeheer professionaliseren

Strategisch vastgoedadviseur Coresta Group wil met een nieuw platform het maatschappelijk vastgoedbeheer een impuls geven. Deze public real estate society wordt gelanceerd tijdens de vastgoedbeurs Provada, die deze week in de RAI in Amsterdam wordt gehouden. 

Kennis delen

PRESES is volgens de initiatiefnemers bedoeld voor bestuurders, strategische beslissers en operationele uitvoerders die vanuit een professioneel perspectief te maken hebben met maatschappelijk vastgoed. Voor deze doelgroep wil het platform een kennisloket zijn, waar betrokkenen kennis over maatschappelijk vastgoed kunnen delen. De website voorziet ondermeer in een digitale bibliotheek, nieuwsberichten en opinies. Daarnaast biedt PRESES cursussen, excursies en andere bijeenkomsten. Ook zal PRESES jaarlijks een prijs uitreiken voor het 'Beste functionerende maatschappelijke vastgoed'.

Wetenschappelijk instituut

Om de wetenschappelijke fundering van het vastgoedbeheer verder te onderbouwen start Coresta daarnaast een kennisinstituut. Het Coresta Institute biedt trainingen en opleidingen aan om professionals binnen organisaties de mogelijkheid te bieden om hun kennis op een bepaald vakgebied uit te breiden. Coresta Institute gaat opereren als een zelfstandige stichting en werkt daarbij samen met onderwijsinstellingen als de TiasNimbas Business School in Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. Deze beide partijen zijn vertegenwoordigd in het bestuur van Coresta Institute. Hoewel de Coresta Group naamgever is van het nieuwe instituut kent dit geen winstoogmerk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top