ACTUEEL

Vijfduizend zorgverleners Amsterdam verliezen baan

Vijfduizend zorgverleners Amsterdam verliezen baan

Als gevolg kabinetsbezuinigingen raken de komende jaren alleen al in Amsterdam vijfduizend mensen hun baan in de zorg kwijt. Dat verwacht verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg, meldt dagblad Metro.

Huishoudelijke hulp

Het gaat vooral om mensen die werken in de huishoudelijke hulp. “Wat we als gemeente gaan doen, is met zorginstellingen praten om te kijken of mensen opgeleid kunnen worden voor andere vakken in de zorg, bijvoorbeeld ziekenverzorgenden. Want daar is nog wél behoefte aan”, zegt Van der Burg in Metro.

Gedupeerden

De bezuinigingen in de zorg raken in totaal ruim 30.000 Amsterdammers, meldt Het Parool. Zo’n 20.000 van hen zal de huishoudelijke hulp verliezen. Verder krijgen duizenden geen verzorging, begeleiding of dagbesteding meer. Ook komen 3500 Amsterdammers die relatief lichte zorg nodig hebben niet meer in aanmerking voor een verzorgingstehuis.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

18 januari 2013

Natuurlijk, elke huishoudelijk medewerker kan ziekenverzorgende of iets anders worden. Dom geredeneerd en getuigt niet van al teveel respect voor het vak van zv'er. Daarbij, de zorg wordt overspoeld met nivo 2 waar toch ook niet al te veel behoefte is. Kortom, er is wel degelijk een probleem!

Van Doorn

21 januari 2013

Nodig zijn andere handen. Handen die techniek leren begrijpen, dat kunnen en willen toepassen. Zo winnen we tijd, tijd die zij weer kunnen en durven inzetten in empowerment, dialoog en aandacht voor mensen, voor cliënten en hun sociale netwerk. Ziekenverzorgende is de naam van een functie die verdwijnt, dus nu gaan opleiden voor dat vak is de problemen vergroten. Andere handen community betrekt de uitvoerende medewerkers die werken in de langdurige zorg bij de ontwikkeling van hun vak. Hoe kunnen hun praktijkkennis en warmte de technische mogelijkheden en toepassingen versterken en v.v.? De eerste zorgondernemers hebben de moed getoond hun mensen hiervoor toe te rusten. Kijk op de website van Casemanagement Services voor een volgende bijeenkomst over Andere handen community.

Top