ACTUEEL

‘Orthopedagoog misbruikte minderjarige cliënten'

Een 58-jarige orthopedagoog uit Haarlem heeft bekend dat hij zich heeft vergrepen aan twaalf kinderen. Hij zit al anderhalve maand in voorlopige hechtenis. Dat meldt de Telegraaf.

Van D. was docent bij Bureau Jeugdzorg in Haarlem en jarenlang actief als bestuurslid van GroenLinks die gemeente, zo meldt de Telegraaf. Het misbruik zou in de periode van 2004 tot 2011 hebben plaatsgevonden. De zaak kwam aan het licht toen een minderjarige cliënt in september aangifte had gedaan van misbruik. Van D. heeft na zijn aanhouding bekend dat hij met nog 11 andere minderjarigen ontucht heeft gepleegd, of pogingen daartoe heeft gedaan.

Beroepsverbod

Van D., is eerder veroordeeld voor soortgelijke feiten. Daarbij heeft hij toen ook een beroepsverbod gekregen. De man is sinds maart  2012 weer op vrije voeten en heeft sindsdien niet meer met kinderen gewerkt. Ook heeft hij zich laten behandelen.

De politie heeft een groot onderzoek ingesteld en de identiteit van de slachtoffers achterhaald. Zij en hun ouders zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de verdenkingen tegen de man. Ook hebben zij professionele hulp aangeboden gekregen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top