ACTUEEL

Cao-onderhandelingen huisartsenzorg opgeschort

De onderhandelingen over een nieuwe cao huisartsenzorg zijn opgeschort. Werknemerspartijen zijn ontevreden over het loonbod en vinden ook dat er door de werkgevers te weinig wordt gedaan aan verbetering van arbeidsvoorwaarden.

Werkgevers en werknemers in de huisartsenzorg hebben sinds de start van de onderhandelingen over een nieuwe cao huisartsenzorg begin november 2012 weinig voortgang geboekt. De partijen hebben afgesproken om medio februari 2013 weer met elkaar om de tafel te gaan en te bekijken of partijen nader tot elkaar kunnen komen. De komende weken gaan de vakbonden de achterban raadplegen.

Deelnemers

De betrokken werknemersorganisaties zijn de Nederlandse Vereniging voor Doktersassistenten (NVDA), Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO). Namens de werkgevers voeren de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en Vereniging Huisartsenposten Nederland (VHN). Onder de cao huisartsenzorg ressorteren ongeveer 21.000 medewerkers in de eerstelijns gezondheidszorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top