ACTUEEL

Bronovo en Diaconessenhuis voegen labs samen

Het Diaconessenhuis Leiden en Bronovo ziekenhuis in Den Haag hebben hun activiteiten op het terrein van de medische microbiologie samengevoegd.

De activiteiten van beide laboratoria zijn op 1 januari zijn gecentraliseerd in het Diaconessenhuis. Hiertoe is in Leiden ondermeer een extra laboratoriumlocatie gerealiseerd waar nu de bacteriologie is gehuisvest. De oude locatie van het lab is aangepast voor  onder meer serologie en moleculaire biologie. De analisten van Bronovo zijn inmiddels werkzaam in het Diaconessenhuis.

Uitbreiding

Met de samenvoeging denken beide ziekenhuizen op termijn het onderzoeksaanbod uit te kunnen breiden. Door de schaalvergroting komt meer specifieke expertise beschikbaar en kan in nieuwe technieken worden geïnvesteerd. Dit vergroot de kwaliteit van de dienstverlening. Daarnaast zal het mogelijk zijn kortere doorlooptijden voor bepaalde testen te realiseren. De medisch microbiologen van beide ziekenhuizen vormen al langere tijd een maatschap en werkten op verschillende gebieden al samen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top