ACTUEEL

Geen ziekenhuis informeerde over Reijnen

Geen van de Duitse ziekenhuizen waar de omstreden Nederlandse arts Nick Reijnen heeft gewerkt heeft contact opgenomen met het Scheper Ziekenhuis in Emmen om informatie in te winnen over het arbeidsverleden van de arts. Dat meldt het Scheper Ziekenhuis zaterdag.

Vrijdag werd bekend dat Reijnen in 2009 en 2010 in twee Duitse ziekenhuizen in de omgeving van de stad Heilbronn heeft gewerkt. Reijnen werd in 2009 uit het Nederlandse register voor medisch personeel geschrapt, nadat er zeker vijf mensen waren gestorven bij wie deze arts een maagverkleiningsoperatie had uitgevoerd. Dat gebeurde toen hij werkzaam was als arts in het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Jansen Steur

Hij werkte in het Hohenlohe Krankenhaus in Öhringen en de SLK-Klinik in Brackenheim. Een van de twee klinieken behoort tot dezelfde organisatie als de Klinikum am Gesundbrunnen in Heilbronn. Daar bleek onlangs de Enschedese neuroloog Ernst Jansen Steur te werken.

De leiding van de SLK-Kliniken liet zaterdag weten de controle te zullen verscherpen op artsen die op honorariumbasis worden aangesteld. Het omstreden verleden van de artsen die de organisatie in opspraak hebben gebracht, is bij de normale screening niet naar boven gekomen. De instelling zal nu het beroepsverleden zo nauwkeurig mogelijk en zo ver als de wet het toestaat onderzoeken, zo laat SLK-Kliniken in een verklaring weten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top