ACTUEEL

CVZ wil strakkere regels vergoeding psychische zorg

De behandeling van bepaalde psychische klachten die nu vergoed worden door de zorgverzekeraars, wordt mogelijk in de toekomst niet meer vergoed. Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) komt in maart met een verduidelijking welke psychische zorg al dan niet in aanmerking komt voor vergoeding.

"Het gaat om zorg die nu ook niet in het basispakket zit, maar door onduidelijkheid momenteel soms wel betaald wordt door verzekeraars. Het gaat er niet om dat we bepaalde behandelingen uit het pakket willen schrappen”, legde een woordvoerder dinsdag uit. “We krijgen enorm veel vragen van zorgverzekeraars. Er bestaat nog heel wat onduidelijkheid over wat wel en wat niet vergoed wordt.”

Duidelijkheid

De adviesorganisatie over ziektekostenverzekeringen is op vraag van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) in kaart aan het brengen wanneer behandelingen in de Geneeskundige GGZ onder verzekerde zorg vallen en wanneer niet.

Gediagnosticeerd stoornis

De behandeling van de meeste psychische stoornissen worden vergoed door de zorgverzekeraar, maar als het alleen om klachten gaat, valt het weer niet onder verzekerde zorg. “Pas als er een stoornis gediagnosticeerd is, wordt de behandeling vergoed”, verduidelijkt de woordvoerder. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top