ACTUEEL

'Omstreden arts Reijnen opereerde in Brackenheim'

De omstreden Nederlandse chirurg Nick Reijnen heeft in 2009 en 2010 operaties uitgevoerd in het ziekenhuis in het Duitse Brackenheim. Het ziekenhuis heeft geen aanwijzingen dat patiënten schade hebben ondervonden van de ingrepen van Reijnen. De arts is niet meer bij het ziekenhuis werkzaam, staat in een dinsdagmiddag uitgegeven persverklaring.

Reden voor het beëindigen van de samenwerking waren berichten in de media over de medische fouten die Reijnen in Nederland worden verweten. Het ziekenhuis benadrukt dat Reijnen beschikte over een geldige Duitse toelating als arts en een verklaring van geen bezwaar van de beroepsorganisatie van artsen in de deelstaat Nedersaksen.

Jansen Steur

Het ziekenhuis in Brackenheim maakt deel uit van dezelfde organisatie als de kliniek in Heilbronn, waar de omstreden Nederlandse chirurg Ernst Jansen Steur werkte. Jansen Steur staat terecht omdat hij bewust veel foute diagnoses zou hebben gesteld. Het OM verdenkt hem van in totaal 21 strafbare feiten, gepleegd tussen 1996 en 2003.

Assistent-arts

Eerder meldde het Hohenlohe Krankenhaus in Öhringen dat Reijnen daar geen zelfstandige operaties heeft uitgevoerd. Hij opereerde als assistent-arts uitsluitend onder begeleiding van zijn collega's. Reijnen heeft volgens het ziekenhuis contact gehad met enkele honderden patiënten.

Nick Reijnen werkte in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, waar zeker vijf mensen een door hem uitgevoerde maagoperatie niet overleefden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top